Van 16 mei tot 19 mei stond ik aan de start van Tour de la Manche. Vier dagen, 5 ritten. Een rondje dat ik toch wel onderschat heb, ook het deelnemersveld had ik niet zo hoog ingeschat maar al bij al is het goed verlopen.

De eerste etappe had ik een slecht gevoel en kom in een groepje binnen na 2 zware plaatselijke ronden.

De tweede dag waren er 2 ritten, in de voormiddag willen we de sprint aantrekken voor Jules. Op 1km van de aankomst zitten we rond plaats 5. De renner voor mij ziet de bocht niet aankomen en gaat rechtdoor, ik kan geen kant op… Gelukkig heb ik niets maar de misschien wel mooie uitslag was weg. In de namiddag hebben we eerste met de ploeg moeten rijden omdat we niet mee waren met de kopgroep. Daarna heb ik nog 35 km met 14 man in de aanval gereden, 15km van de aankomst worden we terug genomen. Uiteindelijk in het peloton binnengekomen.

De derde dag was er eentje met veel hoogtemeters. Ik doorstond de dag goed maar in de hectische sprint geraakte in niet helemaal vooraan en eindig ik rond de 20e.

De laatste dag ging alles zeer goed ondanks de regen en doorstond ik alle klimmetjes goed. Op een klimmetje, 15km van de aankomst krijg ik een serieuze hongerklop en ging ik niet meer voorruit. Rond plaats 60 nog maar volledig leeg.

Niet de beste uitslagen maar wel door deze 4 dagen de motor wat vergroot en hopelijk de volgende weken iets moois. Gedurende 4 dagen ook voor de ploeg gewerkt zodat we samen mooie resultaten konden behalen.

Luca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *